Langslepende conflicten binnen het bedrijfsleven.

Tussen bedrijven ontstaan soms door een jarenlange samenwerking helaas conflicten of kwestie’s die beide handenvol met geld  kosten.

uitspraak1

Kostbare uitspraak?

Werknemers die door omstandigheden ongewenst gedrag vertonen, handelingen verrichten wat direct of indirect het bedrijf schade kan toebrengen en ga zo maar door.  Door misverstanden ontstaan in sommige gevallen langdurige conflicten waardoor partijen in een juridische strijd verwikkeld raken. Soms geheel buiten eigen schuld en soms  door missers van anderen bedrijven voor zeer hoge kosten moeten opdraaien, is iets waar geen enkele ondernemer op zit te wachten.

Waar personen, natuurlijke-en rechtspersonen in de meeste gevallen, vrijwel zonder overweging, direct denken aan het voorleggen van het geschil aan de rechter, denken wij aan de meest milde en de meest prettige manier van oplossen van uw geschil.

In ingewikkelde en langslepende zaken zijn er meestal geen duidelijke winnaars en verliezers. Ook is van belang dat wanneer een rechter zich definitief uitspreekt, dat partijen dus samen geen oplossingen hebben gevonden. Samenwerken in de toekomst (zaken doen) is dan meestal uitgesloten. In veel gevallen niet te voorkomen maar ook in veel gevallen juist te voorkomen.  Ongeveer 75% van alle conflicten kan worden geschikt, door het sluiten van een compromis.

Een compromis sluiten (“water bij de wijn doen”) is in veel zaken het begin van de oplossing van het conflict.

Zo leert de ervaring dat wanneer partijen eenmaal zover zijn dat zij een gesprek een kans gunnen dat partijen ook afzonderlijk al hebben nagedacht over oplossingen.  In sommige zaken blijkt dat partijen dezelfde oplossing hebben bedacht, zonder het van elkaar te weten. Tijdens een informatief gesprek met de bemiddelaar komt soms naar voren dat partijen het vrijwel geheel met elkaar eens zijn maar dat nooit met elkaar hebben besproken.

Een ander opvallend verschijnsel is wel dat de bemiddeling in veel gevallen niet juridisch van aard is. In hoofdzaak gaat het dan om het vinden van een acceptabele oplossing.

www.buistjuridischediensten.nl

Contact:  buistjuridischediensten@home.nl

Advertenties

Over mediatonbuist

www.buistjuridischediensten.nl Conflicten oplossen is ons voornaamste doel!
Dit bericht werd geplaatst in Echtscheiding en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s