Buist Mediation Delfzijl

winFacebook

Bemiddeling bij conflicten binnen een relatie, onze bemiddeling staat voor gegarandeerd lagere kosten en een beter resultaat.

Natuurlijk, in sommige situaties is een scheiding niet te voorkomen maar soms lijkt het wel of er reclame wordt gemaakt om maar te gaan scheiden.

Steeds vaker ontstaan door scheidingen meer problemen dan verwacht, zeker als er kinderen zijn betrokken bij die scheiding. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de impact van de scheiding op jonge kinderen veel groter is dan eerder werd aangenomen. Het aantal echtscheidingen neemt weer toe sinds 2004.

Steeds meer kinderen raken in de knel door de gevolgen van een scheiding. Er worden door volwassenen een keuze gemaakt die kinderen vaak niet kunnen en willen begrijpen. Verdriet en boosheid zijn de voorkomende gevoelens. Het moeten missen van een van de ouders, meestal vader, een andere leefomgeving door een verhuizing, soms een nieuwe school, nieuwe leerkrachten. Vaak moet een alleenstaande ouder meer gaan werken en is dus vaker afwezig. Ook de dagelijkse gewoontes zoals samen eten, een verhaaltje lezen zijn opeens anders dan voorheen.

Een scheiding zorgt voor onzekerheid bij een kind, kinderen zijn bang om te moeten kiezen tussen de ouders en weten zich geen raad met de nieuwe situatie. Onzekerheid en angst dat de andere ouder misschien ook weg gaat zijn geen uitzondering. Als papa en mama stoppen met van elkaar houden dan kunnen ze misschien ook wel stoppen met het houden van mij, is een logische redenering. Dit gevoel wordt vaak nog versterkt doordat ouders bewust of onbewust na een scheiding in conflict blijven over allerlei zaken.

Het is helaas niet altijd te voorkomen om te scheiden maar door de kinderen als belangrijkste factor te betrekken bij de keuze om te gaan scheiden is de overweging anders dan een keuze zoals je die zonder kinderen zou moeten maken. Van het grootste belang is om samen de best mogelijke afspraken te maken voordat de scheiding een feit is. Een (echt)scheidings convenant, afsprakenlijst en een ouderschapsplan kunnen die afspraken bevatten.

Hoe meer afspraken u samen vooraf heeft gemaakt des te soepeler zal een scheiding kunnen verlopen bij de rechter. De basis is het maken van heldere afspraken.

Wat veel mensen niet weten is dat je voor het maken van afspraken (ouderschapsplan/convenant e.d.) helemaal geen advocaat nodig hebt.  Uiteindelijk zijn jullie de personen die het ook na de scheiding moeten doen. Samen afspraken maken waar je ook (voor 100%) achter staat is dus veel belangrijker dan een standaard convenant die een advocaat vaak gebruikt.

Een maatschappelijk werker, een onpartijdige deskundige (Mediator) kan gesprekken organiseren en begeleiden om uiteindelijk tot goede afspraken te komen. Deze afspraken kunnen worden opgenomen in een convenant, ouderschapsplan of andere overeenkomst. Die afspraken zijn rechtsgeldig en kunnen ook door de notaris in een akte worden opgenomen.

Een keuze maken is persoonlijk, afhankelijk van de eigen beleving en persoonlijke omstandigheden. Het is een persoonlijke keuze met meestal ingrijpende gevolgen voor de betrokkenen. Een lastige keuze die meestal niet eenvoudig is. Gesprekken voeren met onafhankelijke (objectieve) personen kunnen helpen bij het maken van een keuze.

Voor vrijblijvende informatie over scheiden in de regio Delfzijl, Appingedam en Eemsmond:

http://www.buistjuridischediensten.nl

images

Advertenties

Over mediatonbuist

www.buistjuridischediensten.nl Conflicten oplossen is ons voornaamste doel!
Link | Dit bericht werd geplaatst in Echtscheiding en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s